Kan jeg bruge plantebaserede drikke i min JURA kaffespecialitet?

 

Er du veganer, har allergi eller på anden måde bare fan af plantebaserede drikke, så læs med her!

Vi har samlet lidt information fra forskellige hjemmesider omkring anvendelsen af plantebaserede drikke i din kaffe.
Som udgangspunkt kan du bruge alle former for plantebaserede drikke i din JURA kaffespecialitet. Dog afgør mængden af protein i den plantebaserede drik, om denne kan skummes perfekt og dermed med succes, tilsættes din kaffespecialitet. JURA anbefaler et protein-indhold på min. 2,5%.

Mælk må også kun opvarmes til 68 grader, ellers mister mælken dens sødme og vil smage brændt. Det samme gælder for de plantebaserede drikke.

Såfremt protein-indholdet er på min. 2,5 % kan laktosefri mælk, soya-, hvede- og mandeldrikke skumme og dermed uden problemer anvendes i din JURA kaffespecialitet. Derimod anbefaler vi ikke at anvende risdrikke.

På f.eks. Englerod.dk og Veganer.nu gives der god, relevant og saglig information om det at anvende plantebaserede drikke i sin kaffe.

Ganske kort:

Vi har opsummeret lidt og sat det i forhold til anvendelsen i din JURA kaffemaskine, hvor ”mælken” varmes op og tilsættes kaffen som enten varm ”mælk” eller varm ”mælkeskum”.

Mandeldrik: Her får du perfekt og særdeles cremet og tykt skum. Da JURA’s kaffemaskiner automatisk varmer mælken op, undgår du at anvendelsen af mandelmælk får din kaffe til at skille. Mandelmælk kan nemlig godt skille, såfremt den tilsættes helt kold til en varm kop kaffe.

Soyadrik: Giver perfekt lækkert og cremet skum. Da JURA’s kaffemaskiner automatisk varmer mælken op, undgår du at anvendelsen af soyamælk får mælken i din kaffe til at skille. Soyamælken kan nemlig godt skille, såfremt den tilsættes helt kold til en varm kop kaffe.

Havredrik: Med havredrik få du en fin skum, som er knap så tyk som både soya- og mandelskummet. Havredrikke burde ikke skille, men uanset hvad, undgår du dette i JURA’s kaffemaskiner, da ”mælken” automatisk varmes op.
Risdrik: JURA anbefaler ikke rismælk i JURA’s kaffespecialiteter.

Barista-drikke: Flere producenter har også udviklet barista-drikke, specielt velegnet til at sikre den lækreste skum på toppen af din kaffe. Prøv dig frem – om du er til de ”almindelige” drikke eller om barista-drikkene gør noget ekstra godt.

Der findes efterhånden en del forskellige leverandører af plantebaserede drikke, f.eks. Alpro, Oatly, Naturli’ m.fl. De enkelte leverandørers produkter og varianter varierer også, og derfor må du prøve dig frem i forhold til de forskellige drikke og leverandører.

Husk i øvrigt altid at anvende JURA mælkerens, når du har lavet kaffespecialiteter med mælk på din JURA kaffemaskine. Så opnår du optimal hygiejne og passer godt på dig selv og din kaffemaskine.

God fornøjelse!

Vidste du ?

Lidt mere fakta om din kaffe:

  • I Danmark drikkes der dagligt hele 20 millioner kopper kaffe om dagen *
  • Koffeinen i kaffen giver en opkvikkende effekt
  • Kaffe indeholder flere forskellige antioxidanter, som ved moderat kaffeforbrug (max. 3-4 kopper dagligt) kan mindske risikoen for forskellige livsstilssygdomme, såsom f.eks. depression**
  • De første kaffebønner landede i Danmark i foråret 1681*

* Den Danske Kaffehistore af Annette Hoff
** Harvard Medical School